ЧЗД

Wifi & Приложения общи положения

Когато използвате Wi-Fi устройство, то може понякога да не успее да се свърже с мобилното приложение. По-долу ще намерите обща информация за използването на Wifi и приложението на Intex.

2,4 GHz и 5 GHz

Повечето рутери поддържат две честотни ленти (dual band). Това означава, че можете да комуникирате както в 2,4 GHz, така и в 5 GHz честотни ленти. Разликата между 2,4 GHz и 5 GHz е следната:

  1. 2,4 GHz: За стабилна връзка (има по-голям обхват). Повечето електрически устройства използват честотната лента 2,4 GHz. Например: безжични слушалки, хладилник, прахосмукачка, джакузи Intex и др.
  2. 5 GHz: За устройства, които се нуждаят от бърз интернет (и са близо до рутера). Обикновено: мобилен телефон, iPad, лаптоп, компютър, PlayStation и др.

Използване на усилватели и точки за достъп

Един усилвател (бустер) усилва сигнала само на мястото, на което е поставен усилвателят. Когато поставите усилвателя на място, където сигналът е слаб, усилвателят ще предава слабия сигнал. Обикновено се нуждаете от няколко усилвателя, които можете да поставите на мястото, където сигналът е слаб, или между това място и рутера. В някои случаи обаче използването на усилватели
може дори да попречи на свързването на джакузито с приложението. Поради това използването на кабелна точка за достъп е за предпочитане. Тя се свързва чрез кабел към рутера и изпраща Wi-Fi сигнала до определена зона. По този начин се постига по-добро разпространение на сигнала.

Силен сигнал

По-новите модели мобилни телефони обикновено поддържат както 2,4 GHz, така и 5 GHz честотни ленти. Ако сигналът на 5 GHz е по-силен, тогава мобилният телефон автоматично ще се свърже към 5 GHz. Обаче джакузито PureSpa и приложението на Intex могат да се свържат само с честотната лента 2,4 GHz. Следователно, след като мобилният Ви телефон се свърже към 5 GHz лента, той няма да може да се свърже с джакузито.

Телефонът Ви трябва да е свързан към Wifi, преди да се опитате да свържете джакузито с приложението. Уверете се, че мобилните Ви данни са изключени, за да не се свързва мобилният Ви телефон автоматично с интернет чрез тях, ако Wifi сигналът е твърде слаб.

Възможно е да има и ситуация, при която мобилният телефон може да се свърже с интернет, но сигналът показва само 1-2 чертички. Такъв сигнал е твърде слаб и поради това приложението не може да се свърже.

За повече информация относно настройките на Wifi и как да ги промените, моля, свържете се със своя доставчик на интернет услуги.

Когато свързвате Вашето джакузи Intex PureSpa с приложението на Intex, има няколко неща, които трябва да имате предвид. Ако не можете да свържете джакузито си с приложението, ето някои правила и съвети, които могат да Ви помогнат.

Свързване на джакузито с приложението

Свързване на джакузито с приложението Уверете се, че свързвате приложението и джакузито в честотната лента 2,4 GHz. Джакузито не може да се свърже с честотната лента 5 GHz. Рутерът и джакузито не трябва да са твърде далеч едно от друго. Уверете се, че сте въвели правилната парола за Wi-Fi. Ако използвате скрита мрежа, направете я видима. Джакузито не може да се свързва със скрити мрежи.

Рестартиране на рутера

Възможно е проблемът да е причинен от Вашия рутер, въпреки че другите свързани устройства работят нормално. Едно рестартиране може да реши проблема. В повечето случаи просто изключете кабела и го включете отново. За по-подробна процедура за рестартиране на рутера се обърнете към ръководството на Вашия рутер.

Разширени настройки на рутера

Джакузито може да се свързва само с 2,4 GHz Wifi. Повечето рутери поддържат две честотни ленти (dual band), а повечето мобилни телефони автоматично се свързват към 5 GHz. Не всеки мобилен телефон обаче може да избере към коя честота да се свърже. За да се уверите, че джакузито може да се свърже, има две възможности:

Изключете честотната лента 5 GHz

В разширените настройки на рутера можете да изберете да предавате и приемате само честотата 2,4 GHz. След това мобилният телефон автоматично ще се свърже с правилната 2,4 GHz честотна лента. Ако не знаете как да настроите рутера си, обърнете се към своя доставчик на интернет услуги. След като приложението се свърже успешно с джакузито, честотната лента 5 GHz може да бъде активирана отново.

Преименуване на отделните Wifi честоти

Можете да дадете различни имена на отделните честотни ленти в настройките на маршрутизатора. Като дадете на 5 GHz и 2,4 GHz различни имена, можете ръчно да изберете на мобилния си телефон към коя честота искате да се свържете. След това просто изберете честотната лента 2,4 GHz.

За повече информация относно настройките на Wifi и как да ги промените, моля, свържете се със своя доставчик на интернет услуги.